Radionica za LAG-ove: „Koraci u provedbi LRS LAG-ova 2014. – 2020.“

Od 27. – 29. svibnja 2016. godine  u Biogradu na Moru održana je radionica za lokalne akcijske grupe „Koraci u provedbi LRS LAG-ova 2014. – 2020.“. Radionicu je otvorio g. Ivan Ciprijan iz Ministarstva poljoprivrede koji je  predstavio Pravilnik o provedbi Podmjere 19.2. „Provedba operacija unutar CLLD strategije“, Podmjere 19.3. „Priprema i provedba aktivnosti suradnje LAG-a“ i podmjere 19.4. „Tekući troškovi i animacija“ unutar Mjere 19 „Potpora lokalnom razvoju u okviru inicijative LEADER (CLLD – lokalni razvoj pod vodstvom zajednice)“ Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014.-2020..G. Ivo Dolić iz Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju
osvrnuo se na postupak prijave, obrade prijava te na ostale administrativne radnje Agencije za  plaćanja. Ispred tajništva Mreže za ruralni razvoj g .Marin Fak je prezentirao Akcijski plan za provedbu aktivnosti Mreže za ruralni razvoj u razdoblju do 2020. godine.
Sudionici radionice imali su se prilike upoznati i s prezentacijom gđe Tatjane Malečić Pezelj koja je predstavila tijek procesa provedbe LRS LAG-ova do 2020.godine. Nadalje, prezentaciju je održala  gđa Mira Krneta, voditeljica Područnog ureda za Dalmaciju Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) koja je predstavila mogućnosti financiranja europskih strukturnih i investicijskih projekata s naglaskom na pretfinanciranje projekata LAG-ova. Radionici je prisustvovao gost iz Slovenije, g. Aleš Zidar, predsjednik Društva za razvoj slovenskoga podeželja, g. Aleš Zidar s prezentacijom slovenska iskustva u provedbi CLLD-a u razdoblju 2014.-2020.
Radionici je prisustvovalo  90 predstavnika LAG-ova iz cijele Republike Hrvatske. Prezentacije možete preuzeti na niže navedenim poveznicama  ili na poveznici unutar mrežne stranice www.hmrr.hr.

Prezentacije s radionice:

OVA RADIONICA SUFINANCIRANA JE SREDSTVIMA EUROPSKE UNIJE
MJERA TEHNIČKA POMOĆ
Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj
                             
PROGRAM RURALNOG RAZVOJA 2014. – 2020.
Udio sufinanciranja: 85 % EU, 15 % RH
Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj: Europa ulaže u ruralna područja