Održana radionica za odabrane/ugovorene LAG-ove u Splitu i Makarskoj

Radionici su prisustvovali predstavnici odabranih/ugovorenih LAG-ova s 1. i 2. natječaja za mjeru 202 IPARD Programa. Ukupno je radionici prisustvovalo oko 60 predstavnika LAG-ova. Radionica je podijeljena u dva dijela, prvi dan održana su predavanja službenika Ministarstva poljoprivrede i Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju dok je drugi dan LAG Adrion organizirao posjet uredu LAG-a te prezentaciju i obilazak nekoliko uspješnih IPARD projekata s njegovog područja.

Prvog dana radionice prisutni su upoznati s načinom provođenja ex-post kontrole koja očekuje LAG-ove nakon isplate sredstava te nakon završetka projekta. Prezentacija koja je sadržavala mnogo praktičnih primjera elemenata koji se kontroliraju  kvalitetno je pripremila LAG-ove na obveze koje im predstoje u budućnosti.

LAG Adrion jedan je od najaktivnijih LAG-ova u Republici Hrvatskoj u dosadašnjem razdoblju. Drugog dana radionice organiziran je posjet uredu LAG-a te predstavljanje i obilazak projekata s područja LAG-a. Prezentacije drugog dana radionice te više informacija o LAG-u Adrion na http://www.lag-adrion.hr/hr/.

Prezentacije prvog dana navedene radionice možete preuzeti ovdje.